14 Ogos 2009

Calon BN N11 DUN Permatang Pasir

Rohaizat Othman Calon BN di Permatang Pasir 

Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengumumkan pemilihan setiausaha Umno bahagian Permatang Pauh, Rohaizat Othman sebagai calon BN untuk pilihanraya kecil DUN Permatang Pasir 25 Ogos ini.

Beliau membuat pengumuman tersebut di Bukit Merah, Permatang Pasir pada jam 4 petang ini seperti yang dilapor oleh Malaysiakini sebentar tadi.

Manakala Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula akan mengumumkan calonnya pada jam 9 malam ini.

Kerusi DUN Permatang Pasir kosong ekoran kematian penyandangnya, Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman kerana serangan jantung pada 31 Julai lalu.

Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) menetapkan tarikh penamaan calon pada 17 Ogos ini.

Sebelum ini, Umno bahagian Permatang Pauh menyenaraikan empat calon termasuk Mohd Zaidi kepada pucuk pimpinan untuk memilih calon yang terbaik untuk mewakili parti itu.

Manakala jawatankusa PAS pula bermesyuarat hujung minggu lalu membicangkan lima orang calon termasuk AJK PAs Pusat, Hj. Mohd.Sabu dan pesuruhjaya PAS Pulau Pinang Ust.Salleh Man.

Untuk makluman saudara Rohaizat Othman merupakan Setiausaha UMNO Bahagian Permatang Pauh dan seorang peguam.

Pemilihan beliau direstui semua pihak termasuk UMNO Pusat, UMNO Bahagian Permatang Pauh termasuk Pemuda, Wanita dan Puteri.

Pergerakan Pemuda UMNO Permatang Pauh akan berusaha keras memastikan kemenangan BN dalam PRK Permatang Pasir.

Pemuda juga gembira dengan kepercayaan UMNO dan Barisan Nasional mengetengahkan calon muda dan profesional bagi menggalas cabaran BN di Permatang Pasir.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan